60 år med Einhell

Från ett litet hantverksföretag i Niederbayern till en global aktör.

Einhell Germany AG firar sin 60-årsdag 2024. Under jubileumsåret kan företaget se tillbaka på en imponerande framgångssaga: från ett litet hantverksföretag i Niederbayern till en ledande global aktör på marknaden för batteridrivna verktyg och trädgårdsutrustning.
Sedan grundandet 1964 har Einhell utvecklats till en internationell koncern med över 2 700 anställda över hela världen. Med nästan 50 dotterbolag är koncernen redan aktiv i mer än 100 länder.

Einhells framgångssaga

1964

Josef Thannhuber tar över sin farbror Hans Einhells verksamhet, ”Hans Einhell GmbH”.

1968

Internationalisering inleds med ytterligare produktionsanläggningar i Europa och Asien. 

1987

Det medelstora familjeföretaget blir det internationella aktiebolaget ”Einhell AG”.

2015

Introduktion av den framgångsrika Power X-Change-plattformen. 2017 Einhell når en försäljning på 500 miljoner euro.

2019

Einhell Welt öppnas för 55-årsjubileet

2022

Einhell når för första gången en omsättning på 1 miljard euro.

2024

Ett stort jubileum står för dörren: Einhell firar 60 år av framgång!

Josef Thannhuber

Företagets grundare

Vi började med en anställd och omsatte bara 60.000 DM under det första året. När jag tänker tillbaka på det idag är det helt enkelt otroligt. Det fanns tider som var mycket utmanande, men vi fortsatte ändå med mod. Vi var ett globalt företag utan att inse det, eftersom denna term myntades först långt senare. Drömmen, passionen och den orubbliga tron på vad vi gjorde gjorde oss till vad vi är idag. När jag tittar på företaget i dag är jag imponerad av hur allt har utvecklats och hur vi nu är en av de ledande leverantörerna av batteridrivna enheter.

Andreas Kroiss

VD OCH KONCERNCHEF

„När jag var på affärsresa i Australien 2009 var trenden mot batteridrivna enheter redan tydlig där. I Europa var det, med undantag för sladdlösa skruvmejslar, ingen som var intresserad av sladdlösa verktyg inom gör-det-själv-sektorn eftersom kunderna inte var övertygade om deras prestanda och uthållighet. Men jag trodde på idén och utvecklade den vidare tillsammans med vårt team!“

Vår filosofi Genom tillförlitlig kvalitet och förstklassig service till ett oslagbart pris/prestandaförhållande möjliggör vi frihet och glädje på jobbet.

Vi är Einhell

Expertis inom batterier

Einhell Germany AG är ett medelstort företag med huvudkontor i Landau an der Isar. I 60 år har varumärket Einhell stått för lösningar för gör-det-själventusiaster och hantverkare, för hem, trädgård och fritid. Från A för sladdlös skruvmejsel till Z för geringssåg utvecklar och säljer Einhell innovativa produkter i mer än 100 länder och nästan 50 dotterbolag.
Sedan Josef Thannhuber startade som enskild firma 1964 har företaget vuxit till att bli en hedersarbetsgivare för mer än 2 700 anställda över hela världen. Men Einhell står för mycket mer: Vi är de som fortsätter när andra bara precis har kommit fram. Det är vi som erbjuder enkla lösningar, kvalitet och genuin service till bästa möjliga pris/prestandaförhållande. Det är vi som inspirerar med funktionella produkter och innovationer och skapar gränslösa möjligheter för våra kunders personliga frihet.

Framgångssagan om ett familjeföretag

När Hans Einhell bad sin brorson Josef Thannhuber att ta över företaget 1964 hade den unge entreprenören ingen aning om vilken framgångssaga han skulle skriva. Idag, 60 år senare, är Einhell Germany AG en av de ledande internationella leverantörerna inom gör-det-själv-sektorn. Decennier av hårt arbete, outtröttligt engagemang och entreprenöriell framsynthet har lönat sig.

 

En stor historia berättade kortfattat

Om Einhell Nordic A/S

Einhell Nordic A/S grundades 2018 och omfattar marknaderna i Danmark, Sverige, Norge och Island. Företaget ägs gemensamt av Einhell AG och Millarco International A/S.
Einhell Nordic A/S kommer att ha sin bas hos Millarco International A/S i Lystrup, Danmark, där försäljning, showroom, service, produktutbildningar mm. kommer att äga rum, och all distribution av Einhells produkter kommer att ske via Millarcos omfattande nordiska logistikverksamhet.

I januari-2022 så utökade vi vår organisation ytterligare med att öppna ett nytt kontor/Showroom i Göteborg, där vi har försäljning samt order/kundservice placerade, så att alla våra ÅF får möjlighet att besöka oss och få ökad produktkunskap kring hela vårt sortiment.

Med Einhells omfattande produktsortiment till konkurrenskraftiga priser och Millarcos långa erfarenhet av den nordiska marknaden får Einhell Nordic bästa möjliga utgångspunkt för att bli en av de ledande aktörerna på marknaden för elverktyg i Norden.

Einhell nordiska tidslinje:

  • 2018: "Einhell Nordic A/S" etablerad
  • Nordiskt huvudkontor, showroom och service i Lystrup, Danmark
  • Antal anställda: 72
  • 2022: Nytt kontor/Showroom där sälj/kundservice är placerade i Göteborg, Sverige