Äkta ingenjörskonst för äkta spetsteknik

Högsta precision och de modernaste tillverkningsmetoderna

Vi är batterispecialister!

Våra Power X-Change-batterier uppfyller de strängaste kvalitets- och säkerhetsstandarderna

Ett verktygsbatteri består av en mängd olika komponenter. Endast när alla komponenter uppfyller de högsta kvalitetskraven bygger vi ihop dem till ett Power X-Change-batteripack. Därmed ser vi inte bara till att de har tillräcklig effekt, utan också den säkerhet som krävs vid laddning, under transport och vid effektiv användning.

Den modernaste tekniken

Beprövad kvalitet

Uthålligt

Utmärkande för de enskilda komponenterna i vårt Power X-Change-batterisystem:

Celler. Högsta kvalitet – beprövad säkerhet

För våra Power X-Change-batterier används uteslutande högeffektiva litiumjonceller från namnkunniga internationella tillverkare. Därmed ser vi till att vi hela tiden har samma höga kvalitet och håller de strängaste säkerhetsstandarderna.

Men när vi väljer våra battericeller förlitar vi oss inte bara på det goda namnet: Varje Power X-Change-battericell testas automatiskt och oberoende för att garantera 100 % säkerhet. Och det även efter år av intensiv användning!

Batteripack. Utvalda celler – kvalitativa komponenter

Eftersom de exakta specifikationerna hos enskilda celler kan variera på grund av tillverkningen håller vi högsta kontinuitet och säkerhet genom stränga urvalskriterier. Varje Power X-Change-batteripack består av celler som harmonierar optimalt med varandra.

Men också de andra komponenterna i vårt batteripack måste hålla för de högsta kraven. Från kyleffektiv placering av de enskilda komponenterna till stöt- och dammskyddat plasthölje: löpande kontroller och praktiska test gör vårt batteripack till ett av de bästa verktygsbatterierna på marknaden.

Active Battery Management System. Intelligent elektronik – effektivt batteriskydd

Vid sidan av stränga kontroller och riktlinjer för produktionen sörjer Active Battery Management System för högsta säkerhet och effekt – ett helt intensivt batteriliv. Vårt Active Battery Management System övervakar internt i varje Power X-Change-batteri alla säkerhetsrelevanta händelser och styr optimal användning för de enskilda cellerna.

Därmed förebygger vi effektivt vanliga batteriskador. Oavsett om det gäller djupurladdning, överspänning, överhettning, självurladdning eller Memory-effekt: Active Battery Management System registrerar skadlig påverkan i förtid och motarbetar effektivt. Och vid kritiska batteritillstånd slår Active Battery Management System av strömförsörjningen.

Laddare. Tillförlitlig effekt – säker hantering

Den särskilda Power X-Change-laddaren är inte bara extra effektiv utan också extra säker. Flera interna styrningsmoduler ser till att cellerna i batteripacket laddas balanserat och utan fel. Det förlänger inte bara batteriernas livslängd utan utgör dessutom ytterligare en säkerhetsfaktor.

Därmed undviker laddaren att det blir kortslutning mellan cellerna vid låga temperaturer och stänger automatiskt av vid fel eller när batteriet är fulladdat.

Power X-Change-apparater. Multifunktionsplattform – perfekt avstämning

Ett komplext och omfattande batterisystem fungerar säkert och tillförlitligt endast när apparaterna är perfekt avstämda på kraven. Därför har vi vid utformningen och utvecklingen av Power X-Change-verktygen och -trädgårdsredskapen ställt särskilda krav på elektroniken i apparaterna.

Ständiga kontroller och tester säkerställer att just värme- och brandkänsliga komponenter uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Alla Power X-Change-apparater certifieras dessutom av oberoende provningsanstalter.

The Einhell research team: "Safety and functionality are number one priority for us in Power X-Change. That is why we concentrate on each and every detail."