Einhell. Batterikompetens.

Ett batteri för över 300 apparater för verkstad och trädgård.

Adjö till kabelhärvor! Med modern teknik och ambitiösa planer har vi lyckats utveckla ett batterisystem som ger sladdlös frihet i alla lägen. Oavsett om det gäller verktyg, trädgårdsredskap eller e-sparkcykel: Genom flexibelt byte mellan batteripaket och apparat kan alla apparater som ingår i Power X-Change-familjen förses med energi från en och samma batterityp.

Sladdlös frihet.

För verkstad och trädgård.

När man inte behöver oroa sig för att förlängningskabeln är för kort eller att det finns tillräckligt antal eluttag. När apparaten kommer till projektet istället för tvärtom. När man enkelt klickar fast batteriet och kan köra igång, oavsett om det gäller gräsklippare, trädgårdspump, borrhammare eller grovdammsugare. Då har man känslan av kabelfri frihet. Då är det Power X-Change. Det är vårt uppdrag!

Den modernaste tekniken.

Beprövad kvalitet.

Power X-Change-batterierna är plattformens hjärta. Därför används endast de effektstarkaste litiumjoncellerna i den senaste generationen och vår intelligenta processorstyrda batterielektronik, Active Battery Management System. Det gör vårt PXC-batteri till ett av de säkraste i branschen och ger effektivitet, tillförlitlighet och lång livslängd. Även när det gäller alla andra komponenter fokuserar vi på lång livslängd, t.ex. i form av borstlösa motorer. 

Uthålligt.

När det gäller.

Oavsett hur stora projekten blir: Med de olika kapaciteterna (Ah) kan batteriernas användningstid anpassas till varje arbetsuppgift. Oavsett om du bara ska sätta upp en hylla eller vill bygga en hel trädkoja. Om din trädgård är stor som en handduk eller en fotbollsplan. Med två batterier att byta mellan kan du arbeta nästan helt utan avbrott. Oavsett hur stor utmaning, med Power X-Change kan du möta den.

Effektstarka apparater. Kraftfulla batterier.

Som batterisystem för äkta kreativa är våra Power X-Change-batterier extra kraftfulla. Med upp till 1 350 Watt har de sladdlösa verktygen och trädgårdsredskapen inga kabelbundna hinder. Istället för att man byter till 36 Volts batterier för effektkrävande apparater hämtas kraften helt enkelt från två PXC-batterier i kombination tack vare Twin-Pack-teknologin. Då får vi hela 2 700 Watt! Dessutom ger det god överblick i verktygsskåpet, sparar pengar och framför allt kan 18 Volts batterierna användas enskilt också.

18 V + 18 V = 36 V! Twin-Pack-teknologin

Med olika spänningar och kapaciteter har du möjlighet att anpassa batterieffekten efter din användning och din apparat. För särskilt effektkrävande apparater som vissa gräsklippare, kedjesågar eller grovdammsugare har vi utvecklat Twin-Pack-teknologin. Två Power X-Change-batterier kan användas samtidigt – för äkta 36 V-batterikraft!

Arbeta ännu längre: För att vid sidan om kraften även förlänga gångtiden för 36 V-apparater utan tröttsam laddning har vi lagt på två batterier till med vår Double Twin-Pack-teknologi. Fyra batterier används samtidigt. Om effekten hos de första två batterierna tar slut växlar systemet automatiskt till de andra två batterierna. Den sladdlösa gräsklipparen GE-CM 36/47 HW Li kan klippa hela 500 m² + 500 m² = 1000 m² gräsyta på en batteriladdning.

Power X-Change Plus för extra batterikraft

Batterier skiljer sig inte bara i fråga om gångtid och vikt. Avgörande är också kraften som tillhandahålls. Vill du exempelvis kapa med vinkelslipen så är gångtiden (jfr. Ah) oftast inte avgörande. Men det är viktigt att det finns tillräckligt med kraft. Det kan jämföras med bilen. I en backe eller i en omkörning krävs mer kraft, alltså mer Hk/kW. Med Power X-Change Plus-teknologin står samma antal celler till förfogande för mer kraft. Tack vare smart kylning och effektorienterad batteriutformning och val av särskilt effektiva celler har Power X-Change Plus förutom mer kraft också mer gångtid och längre livslängd.

2-i-1-batteriet! Multi-Ah-teknologin

Den senaste batteriinnovationen från Einhell ger användaren två möjligheter: Antingen 300 % längre livslängd eller 50 % mer gångtid.

Det nya Power X-Change-batteriet kan tack vare multi-Ah-teknologi antingen användas som 4,0 Ah-batteri eller som 6,0 Ah-batteri.

Byte från 4 Ah-batteri till 6 Ah-batteri görs enkelt via en knapptryckning. Användning som 4 Ah-batteri är mer skonsamt för cellerna.

Det ger en upp till 3x längre total livslängd i jämförelse med vanliga litiumjonbatterier.

Batteriet med 6 Ah har en vanlig livslängd, men lämpar sig särskilt för maximal gångtid vid kapacitetsintensiv användning, t.ex. sladdlösa gräsklippare eller sladdlösa grovdammsugare, för den har 50 % längre gångtid.

Tekniska detaljer: Ta reda på vad som gör Power X-Change-batteripacket så speciellt.

Arbetar du redan med Power X-Change?

1
Batterityp
300+
Apparat
0
Kabelhärva

Platt batteri: Spara enkelt pengar

Så fort du har ett batteri (eller två batterier för 36 V-apparater) och en laddare kan alla apparater köpas ”solo”, dvs. utan batteri och laddare. Därmed kan du enkelt spara pengar utan att göra avkall på utrustning eller kvalitet.

Skonsamt för miljön, utan avkall

Power X-Change möjliggör en batterityp för alla verktyg och trädgårdsredskap istället för egna batterier och laddare för varje enskild apparat. Det krävs färre batterier och laddare genom användning av batteriplattformen vilket gör att du inte bara har mindre batterikaos hemma utan du sparar dessutom på resurser och skonar därmed miljön.

Vill du ha mer batterikraft?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev eller upptäck dina sladdlösa apparater för trädgård och verkstad.