Robotgräsklippare
FREELEXO CAM PLUS 600
Item no.:3413975EAN: 4006825678413
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-productimage-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-accessory-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-pxc_circle-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-002
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-003
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-productimage-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-accessory-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-pxc_circle-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-001
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-002
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-detail_image-003
Robotgräsklippare

FREELEXO CAM PLUS 600

Item no.: 3413975 EAN: 4006825678413
 • Ingår i Power X-Change-familjen, 1x 18 V batteri krävs
 • Borstlös motor – mer kraft och längre gångtid
 • Robotgräsklipparen registrerar klippområdet tack vare den integrerade kameran
 • Individuell styrning av robotgräsklipparen via app
 • Intuitivt knappfält och LED-skärm
 • Programmerbara klipptider
 • Over-the-Air-uppdateringar: automatiska uppdateringar via WLAN
 • Automatisk retur till laddstationen och laddning
 • Säkerhetssensorteknik tack vare stöt-, lutnings- och lyftsensorer
 • Integrerad regnsensor
 • Stöldskydd med PIN-kod
 • Klipphöjdsjustering: 20–60 mm
 • För stigning på upp till 25%
 • Inklusive 5 m långt magnetband för tillfälliga avgränsningar i trädgården
 • Bärhandtag för komfortabel transport
 • Gräsmattor på upp till 600 m²
 • 25x fästkrokar
 • 2x skarvklämmor och 3x reservknivblad
 • Inkl. 1x 4,0 Ah Power X-Change-batterier och laddningsstation
See more information
Show less information
einhell-expert-robot-lawn-mower-3413975-productimage-001
Article description

Einhell FREELEXO CAM PLUS 600 ingår i den effektstarka Power X-Change-familjen med gränslös flexibilitet inom systemfamiljen. Litiumjon-batterierna i serien kan kombineras med alla systemapparater. Med hjälp av en integrerad kamera detekterar FREELEXO CAM PLUS 600 gränserna på de gräsmattor som ska klippas av sig själv genom att den registrerar gräsytornas färg och struktur. Fysiska gränser, exempelvis murar, häckar eller träd, detekteras tack vare integrerade ultraljudssensorer, medan kameran registrerar optiska gränser som täckbark, tjära och stenar. På så vis sparar man tidskrävande och arbetskrävande dragning av en begränsningstråd och robotgräsklipparen kan sätta igång direkt. Robotgräsklipparen registrerar tack vare kameran olika underlag och hinder med stöt- och hindersensorerna dessutom hinder som är högre än 10 cm. Det 5 meter långa magnetbandet, som ingår i leveransen, fungerar som extra virtuell gräns för robotgräsklipparen när det lagts ut i trädgården. Magnetsensorerna i FREELEXO CAM detekterar magnetbandet så att robotgräsklipparen vänder vid bandets gräns. Med bandet kan på så vis snabbt och enkelt områden som inte ska klippas separeras med hjälp av magneter, exempelvis för att skydda ett nyplanterat träd eller en blomsteräng. FREELEXO CAM PLUS kan användas med WiFi med Einhell Connect App eller via en LCD-skärm med intuitivt knappfält. Därmed kan exempelvis klipptiderna programmeras exakt på dagen. För att klipproboten alltid ska förbli uppdaterad utförs uppdateringar ”Over-the-Air”, alltså utan USB-minne och istället via WLAN. Gräsklipparen är stöldskyddad med en PIN-kod och en varningssignal. Retur till laddstationen och laddning sker automatiskt vid behov. Med integrerad regnsensor. Robotgräsklipparen har en klipphöjdsjustering på 20–60 mm och klarar upp till 25 % stigning. Bärhandtag för enkel transport. FREELEXO CAM PLUS 600 levereras med allt som krävs för installation och drift. Den är anpassad för en gräsmatta på upp till 600 m². I leveransen ingår ett 4,0 Ah Power X-Change Plus-batteri, en laddstation, 3 reservknivar, 12 m kabel, 5 m magnetband, 25 fästkrokar och 2 skarvklämmor.

Technical details

Effekt18 V
Batteri18 V | 4000 mAh | Litiumjon
Klippbredd18 cm
Sluttning25 %
Kaphöjdsjustering20 mm 60 mm
Rekommenderat område600 m²
Guidetråd12 m
Krokar25 Pieces
Reservblad3
Anslutningsklämmor2 Pieces

Kamera istället för begränsningstråd

Den integrerade kameran registrerar automatiskt klippytan

Med robotgräsklipparen FREELEXO CAM PLUS 600 slipper du ansträngande och tidskrävande installation av begränsningstråd. Istället identifierar den med hjälp av den integrerade kameran gräsytor på färgen och strukturen. Hinder som är högre än 10 cm detekteras tack vare stöt- och hindersensorer. Robotgräsklipparen klipper sedan samtliga gräsmattor enligt slumpprincip.

Kamera-istllet-fr-begrnsningstrd
Skapa-klippfria-zoner

Skapa klippfria zoner

När magnetbandet lagts ut i trädgården fungerar det som virtuellt staket. Magnetsensorerna i robotgräsklipparen detekterar magnetbandet så att robotgräsklipparen vänder vid bandets gräns. På så vis kan man tillfälligt skapa områden som inte ska klippas.

Virtuella-grskanter

Virtuella gräskanter

Oavsett om det är blomsterängar eller unga växter – med hjälp av magnetbandet kan avsedda ytor i trädgården, som inte är extra eller otillräckligt avgränsade, märkas ut som klippfri zon. Bandet kan också grävas ner eller så kan man låta gräs växa över det.

Äkta sladdlös frihetFREELEXO CAM: Robotgräsklipparen utan begränsningstråd

Frihet och flexibilitet – detta utlovas med robotgräsklipparen FREELEXO, som drivs med flexibelt kombinerbara Power X-Change-batterier. FREELEXO CAM PLUS 600 arbetar sig självständigt genom trädgården med en justerbar klippbredd på 18 cm och justerbar klipphöjd (20–60 mm).

Freelexo blir startklar!

Omfattande tillbehör för 600 m² trädgård

Robotgräsklipparen FREELEXO CAM PLUS 600 kan användas direkt tack vare medföljande tillbehör. Förutom laddstation och ett set med 3 reservknivar ingår ett fullständigt installationsset. Den 12 meter långa kabeln, de 25 fästkrokarna och 2 skarvklämmorna rekommenderas för ytor på upp till 600 kvadratmeter. FREELEXO CAM PLUS 600 levereras dessutom med ett 5 m långt magnetband och ett 4,0 Ah Power X-Change Plus-batteri.

Freelexo-blir-startklar

Styr via smartphone-app

Individuella inställningsmöjligheter via Bluetooth

Via app-styrning kan många funktioner för robotgräsklipparen FREELEXO CAM PLUS ställas in individuellt – tack vare WiFi-anslutningen görs det enkelt och bekvämt från din smartphone. Vid sidan om de fasta tiderna kan robotgräsklipparen startas och stoppas manuellt. Tack vare Over-the-Air-uppdateringar är robotgräsklipparen alltid uppdaterad. Uppdateringarna kan också göras automatiskt på natten via WLAN.

Styr-via-smartphone-app
Finns det någon anslutning till en app?

Ja, FREELEXO CAM PLUS är tack vare integrerad WiFi-modul kompatibel med Einhell Connect-appen.

Behöver jag en begränsningstråd för FREELEXO CAM?

Endast laddstation och kabel behöver installeras. Det rör sig inte om någon begränsningstråd, utan om en 5 m² slinga runt laddstationen som gräsklipparen använder för att docka.

Vilken funktion har regnsensorn?

Einhell robotsgräsklippare kan arbeta även när det regnar, men marken och gräsmattan kan ta skada i onödan av detta. Regnsensorn är en tillvalsfunktion som förhindrar detta genom att roboten automatiskt återvänder till laddstationen.

Hur hög ljudnivå har robotgräsklipparen under drift?

Den har en bullernivå under drift på 57 dB (A). Det motsvarar ungefär ett vanligt samtal

Hur detekterar robotgräsklipparen hinder?

Förutom en låg kåpa har FREELEXO robotklippare stöt-, lutnings- och lyftsensorer som gör att den upptäcker hinder i god tid och automatiskt och vid behov stoppar knivarna.

Einhell customer service can be reached directly. We take care of your requests for product information, spare parts and repairs.We support you with all questions around your product - before, during and after the purchase.