Batteriladdare

CE-BC 5 M LiFePO4

Item no.:1002251EAN: 4006825671520
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-productimage-101
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-101
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-102
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-103
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-104
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-105
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-productimage-101
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-101
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-102
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-103
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-104
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-detail_image-105
Batteriladdare

CE-BC 5 M LiFePO4

Item no.: 1002251 EAN: 4006825671520
 • Intelligent batteriladdare med mikroprocessorstyrning
 • Allround-batteri-laddare för olika batterityper
 • För gel, AGM, bly-syrabatterier som kräver ingen eller lite underhåll
 • Särskilt lämpad för litium-järnfosfatbatterier
 • Skyddsklass IP65: Dammtätt och skyddat mot vattenstänk
 • Underhållsladdning för kontinuerlig, perfekt laddningsstatus
 • Power Supply-läge för användning som strömförsörjning
 • LCD-batterispännings- och laddningsindikation
 • Elektroniskt överladdnings-, kortslutnings- och felpolningsskydd
 • Helisolerade batteriklämmor
 • Upphängningsögla för fastsättning på väggen
See more information
einhell-car-expert-battery-charger-1002251-productimage-101
Article description

Einhell CE-BC 5 M LiFePO4 batteriladdare är en intelligent batteriladdare som är anpassad till de tekniskt högutvecklade och effektstarka batterierna i moderna fordon. Den smidiga apparatens huvuduppgift är snabb, skonsam laddning av batterierna, så att en så lång livslängd som möjligt uppnås vid full effekt. Manövrering sker via en LCD-display mer okomplicerat än på vanliga apparater. Einhell-allroundapparaten är till för gel-batterier, AGM, samt bly-syrabatterier som kräver noll eller lite underhåll, samt litium-järnfosfatbatterier. CE-BC 5 M LiFePO4 anpassar sig automatiskt till batterispänningen på 12 V-fordon. Laddningscykeln i flera steg för batteriladdaren övervakas och anpassas automatiskt via mikroprocessorstyrningen. Den smarta styrelektroniken analyserar typ och status på det anslutna batteriet och startar det optimala läget. Underhållsladdningsfunktionen skyddar och skonar batteriet för ständigt perfekt laddningsstatus. Det gör CE-BC 5 M lämplig för alla typer av fordon, särskilt för säsongsfordon som står länge: För att du ska slippa att batteriet långsamt tömmer sig och därmed riskerar djupurladdning hålls batteriet på optimal nivå med hjälp av underhållsladdning. Underhållsladdningen avlastar battericellerna och förlänger användningstiden. Bilar, motorcyklar eller scootrar är klara att användas direkt när säsongen börjar. Det finns ett vinterladdningsläge särskilt för temperaturer under 5 °C. Apparaten har dessutom ett Recondition-läge som kan återuppväcka djupurladdade batterier. Vid sidan om matningsläge för användning som strömförsörjning förfogar apparaten också över en Force-funktion som kan återuppliva djupurladdade batterier med maximal Ampere-styrka (från 1 V). Ett automatiskt överladdnings-, kortslutnings- och felpolningsskydd skyddar så väl laddaren som batteriet. Einhell batteriladdaren uppfyller IP-skyddsklass 65 som innebär att den är dammtät och skyddad mot vattenstänk. LCD-indikationen för batterispänning och laddningsstatus visar vilken status batteriet har och vilket läge som är inställt på laddaren. Apparaten har fyra olika laddningslägen och anslutning för 12 Volts-batterier. Indikationen på Einhell batteriladdaren visar också om man sätter klämmorna fel och uppmärksammar direkt användaren på andra problem. Tack vare de helisolerade batteriklämmorna kan batteriladdaren anslutas enkelt och säkert. Höljet är försett med en upphängningsögla för fastsättning på väggen.

Technical details

Strömnät220-240 V | 50 Hz
Starthjälpno
Laddspänning12V
Laddström min. (arit./eff.) - Max. (arit./eff.) vid 12 V DC5 / [-] A

En för alla

Allroundapparaten för varje batteri och moderna fordon

Einhell batteriladdare CE-BC 5 LiFePO4 är en verklig allroundapparat. Tack vare intelligent styrelektronik med mikroprocessor detekterar laddaren typ och status för det anslutna batteriet och väljer automatiskt ut optimalt laddningsläge. Denna teknik gör att gel-batterier, AGM, bly-syrabatterier som är underhållsfria eller kräver lite underhåll, samt litium-järnfosfatbatterier kan laddas och lämpar sig därmed för moderna fordon.

En-fr-alla
Underhllsladdningsfunktion

Underhållsladdningsfunktion

Underhållsladdningsfunktionen används för att batteriet inte ska ladda ur sig helt när det inte används.

LCD-display

LCD-display

LCD-displayen visar batterispänningen och laddningsstatusen och hjälper till att styra batteriladdaren.

Vinterladdningslge

Vinterladdningsläge

Vid lägre temperaturer ner till -5°C optimeras laddningsspänningen automatiskt, så att man kan ladda även under kalla dagar.

3-dubbelt-skydd

3-dubbelt skydd

Automatiskt överladdnings-, kortslutnings- och felpolningsskydd skyddar laddaren, batteriet och användaren.

Olika-laddningslgen

Olika laddningslägen

Laddaren har 3 laddningslägen: Force-läge, Recondition-läge och Power Supply-läge. Medan de första två lägena gör att laddningsförmågan för urladdade batterier återställs används Power Supply-läget som försörjningsprogram.

Intelligent-mikroprocessorstyrning

Intelligent mikroprocessorstyrning

Laddningscykeln i flera steg för batteriladdaren övervakas och anpassas automatiskt via mikroprocessorstyrningen. Den smarta styrelektroniken analyserar typ och status på det anslutna batteriet och startar det optimala läget.

Related downloads
Einhell customer service can be reached directly. We take care of your requests for product information, spare parts and repairs.We support you with all questions around your product - before, during and after the purchase.