More power for large projects with the powerful Power X-Change Plus battery pack.

Äkta ingenjörskonst för äkta spjutspetsteknik

Högsta precision och modernaste tillverkningsprocesser
Visa mer

Vi är batterispecialisterna!

Våra Power X-Change-batterier lever upp till de strängaste kvalitets- och säkerhetsstandarderna

Ett verktygsbatteri består av många olika komponenter. Endast om alla komponenter uppfyller de högsta kvalitetskraven monteras de ihop av oss till ett Power X-Change-batteri. Därigenom säkerställer vi inte bara tillräckligt med effekt, utan också den nödvändiga säkerheten – under lastning, transport och vid intensiv användning.

State-of-the-art brushless electric motors have been awarded the Brushless Energy label.
Einhells forskargrupp: "För Power X-Change har säkerhet och funktionalitet högsta prioritet. Därför lägger vi vikt vid varje detalj."

Det kännetecknar de enskilda komponenterna i vårt Power X-Change batterisystem:

The label for particularly powerful and safe Li-Ion technology in all Power X-Change devices.

Celler

Högsta kvalitet – kontrollerad säkerhet

För våra Power X-Change-batterier används endast högkvalitativa litiumjonceller från kända internationella tillverkare. Därigenom säkerställer vi att vi alltid utrustas med konsekvent hög kvalitet i enlighet med de strängaste säkerhetsstandarderna.

När vi väljer våra battericeller sätter vi inte bara vår tillit till ett bra namn: Varje Power X-Change-battericell genomgår ett automatiserat och oberoende testförfarande för att kunna garantera 100 % säkerhet. Och det också efter många års intensiv användning!

The multifunctional battery pack with 4Ah and full 18V power for all Power X-Change devices.

Batteripaket

Utvalda celler – anspråksfulla komponenter

Eftersom de exakta specifikationerna för enskilda celler tillverkningsbetingat kan variera säkerställer vi högsta möjliga konsistens och säkerhet genom strikta urvalskriterier. På så vis består varje Power X-Change batteripaket av celler som harmoniserar perfekt med varandra.

Men även de andra komponenterna i vårt batteripaket måste klara de högsta kraven. Från den kyleffektiva placeringen av de enskilda komponenterna till stöt- och dammskyddat plasthölje: kontinuerliga kontroller och praktiska tester gör vårt batteripaket till ett av de bästa verktygsbatterierna på marknaden.

Explosion drawing of a 5.2 Volt Power X-Change Plus battery from Einhell.

Batterihanteringssystem BMS

Intelligent elektronik – effektivt batteriskydd

Förutom stränga kontroller och direktiv i produktionen garanterar det aktiva Battery Management System (BMS) högsta möjliga säkerhet och prestanda – under ett helt intensivt batteriliv. Vårt BMS övervakar alla säkerhetsrelaterade influenser inom varje Power X-Change-batteri och styr en optimal användning av de enskilda cellerna.

Därigenom förebygger vi effektivt batteriskador. Oavsett om det gäller djupurladdning, överspänning, överhettning, självurladdning eller minneseffekt: BMS upptäcker skadliga influenser i god tid och motverkar dem effektivt. Och vid kritiska batteritillstånd stänger BMS av strömförsörjningen. 

Safe and convenient charging with the powerful Power X-Change charger from Einhell.

Laddare

Pålitlig prestanda – säker hantering

Den speciella Power X-Change-laddaren är inte bara mycket kraftfull, utan också mycket säker. Flera interna styrmoduler säkerställer att cellerna i batteripaketen laddas jämnt och felfritt. Detta förlänger inte bara batteriets livstid, det utgör också en ytterligare säkerhetsfaktor.

Laddaren undviker därigenom kortslutningar mellan cellerna vid alltför låga temperaturer och stängs av automatiskt om det finns några fel eller batteriet är fulladdat.

Power X-Change-enheter

Multifunktionsplattform – perfekt matchning

Ett komplext och omfattande batterisystem fungerar endast säkert och tillförlitligt, när även de drivna enheterna exakt matchar kraven. Därför har vi ställt särskilda krav på elektroniken som används i enheterna under konstruktionen och utvecklingen av Power X-Change-verktygen och -trädgårdsredskapen.

Ständiga kontroller och tester säkerställer att även de värme- och brandkänsliga komponenterna uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Alla Power X-Change-enheter certifieras dessutom av oberoende kontrollorgan.