Visa mer

Einhell är huvudpartner i BMW i Motorsport

In i framtiden med batterikraft

Precis som med Formel E som framtiden inom motorsporter träder batterikraft i förgrunden hos Einhell, med batteriplattformen Power X-Change. DIY- och trädgårdsentusiaster uppskattar i allt högre grad den sladdlösa friheten som de batteridrivna anordningarna erbjuder dem. I samband med fordonspresentationen av BMW:s racerbil för Formel E-racingserien vill vi också stolt presentera oss själva som den nya huvudpartnern i BMW i Motorsport. Med detta kompanjonskap vill vi ytterligare förbättra vår service för dig och nå pole position inom batteriexpertis i DIY-sektorn.

Som sedan länge etablerade bayerska företag med stark internationell fokus motsvarar BMW och Einhell också varandra i fråga om varumärkesvärdena: BMW har "När du älskar att köra" och det matchas av Einhells "entusiasm för att förverkliga individuella projekt". Einhell ger sina kunder "frihet och autonomi" med plattformen Power X-Change och BMW i erbjuder sina kunder "oberoende från fossila bränslen". 

"Vi tror att batterier nästan helt kommer att ersätta användningen av kablar i hemmet och i trädgården inom 10 år. Vi kombinerar därför all vår styrka inom teknologi och utveckling för vår batteriplattform Power X-Change."
Andreas Kroiss
CEO hos Einhell Germany AG

Första intryck av racerbanan

BMW och Formula E

Formel E som en plattform för framtidens mobilitet

Från säsongen 2018/19 representeras BMW som en officiell tillverkare i mästerskapet FIA Formel E. Bilarna med en helt nyutvecklad BMW-drivlina är fabriksmonterade av BMW med Andretti Formel E-teamet. Den huvudsakliga drivkraften bakom nya BMW i Motorsport är utvecklingen av innovativa tekniker inom fältet elektromobilitet, där företaget har utarbetat en ledande position under de senaste 10 åren.

Till översikten över BMW i Motorsport

Från 0 till 100 km/h...

...på 2,8 sekunder.

Den nya racerbilen BMW i Motorsport behöver bara 2,8 sekunder för att passera 100 km/h. Detta beror på acceleration som drivs av litiumjon-teknik, och racing kan även äga rum mitt i de vackraste städerna på grund av att racerbilarna körs utan utsläpp tack vare e-mobility.

Formel E

Mer än bara motorsport

Mästerskapet FIA Formel E är den första motorserien i världen för racerbilar med elmotorer. Så kallade E-Prix-racinglopp har ägt rum på stadsbanor i städer över hela världen sedan 2014. Syftet med mästerskapet Formel E är inte bara att underhålla med sporten, utan också att marknadsföra innovation för elektriska motorsystem och demonstrera potentialen för hållbar energi. På detta sätt lyckas mästerskapet FIA Formel E föra samman utmärkt sport och hållbara bilkoncept.

Till den officiella Formel E-webbplatsen

Mästerskapet FIA Formel E 2018/2019

Racinglopp, starttider, rutter

Mästerskapet FIA Formel E 2018/19 är den femte säsongen av formelbilsmästerskapet Formel E. Det första av de 13 racingloppen startar 15 december 2018 i Diriyah. Säsongens sista tävling kommer att köras 14 juli 2019 i New York. Den enda tävlingen som körs i Tyskland äger rum 25 maj 2019 på den gamla flygplatsen Berlin-Tempelhof. Vid sidan av BMW i kommer Andretti Autosport också att tävla mot 10 andra team i säsongen 2018/2019 om Formel E-världsmästartiteln.

Hitta tävlingsschemat här

Särskilda attraktioner med Formel E

Fanboost

Formel E är det enda evenemanget i världen där fans spelar en aktiv roll i att påverka racingloppets resultat. Med FANBOOST får fans chansen att rösta på sina favoritförare och ge dem extra hästkrafter i racingloppet.

Hur fungerar Fanboost?

De tre förarna med flest FANBOOST-röster får mer hästkrafter under en kort period som kan användas under 5 sekunder i racingloppets andra halva. Alla fans har chansen att rösta på sina favoritförare med FANBOOST från 6 dagar före racingloppet fram till 6 minuter före start.

Teknisk information: Upptäck själv vad som är så speciellt med batteripacket Power X-Change.