Visa mer

Einhell är huvudpartner i BMW i Motorsport

In i framtiden med batterikraft

Prestanda, uthållighet och hållbarhet – dessa dominerande nyckelord för elektromobilitet utgör stöttepelarna för Formel E och definierar också styrkan med sladdlösa verktyg från Einhell. Mot denna bakgrund var samarbetet med BMW i Motorsport ett logiskt och strategiskt steg som gruppen använder för att bana vägen för nya former av kommunikation. Fler och fler DIY- och trädgårdsentusiaster uppskattar den sladdlösa friheten som batteridrivna anordningar erbjuder dem.

För säsongen 2018/2019 av mästerskapet ABB FIA Formel E är vi stolta över att meddela att vi är ny huvudpartner i BMW i Motorsport. Med detta kompanjonskap vill vi ytterligare förbättra vår service för dig och nå pole position inom batteriexpertis i DIY-sektorn.

"Vi tror att batterier nästan helt kommer att ersätta användningen av kablar i hemmet och i trädgården inom 10 år. Vi kombinerar därför all vår styrka inom teknologi och utveckling för vår batteriplattform Power X-Change."
Andreas Kroiss
CEO hos Einhell Germany AG

Intryck från racerbanan

1. Racinglopp i Riyadh

2. Racinglopp i Marrakech

3. Racinglopp i Santiago

4. Racinglopp i Mexico-City

5. Racinglopp i Hongkong

6. Racinglopp i Sanya

7. Racinglopp i Rom

8. Racinglopp i Paris

9. Racinglopp i Monaco

10. Racinglopp i Berlin

11. Racinglopp i Bern

12. Racinglopp i New York

13. Racinglopp i New York

BMW och Formula E

Formel E som en plattform för framtidens mobilitet

Från säsongen 2018/19 representeras BMW i Andretti Motorsport som ett arbetsteam i mästerskapet ABB FIA Formel E. Med den nya BMW i-drivlinan för BMW iFE.18 får BMW värdefulla insikter i racingloppet som kommer att direkt införlivas i serieutvecklingen av framtida modeller. Formel E-drivningen drar nytta av erfarenheten från serien. Upptäckter från Formel E införlivas direkt i utvecklingen av framtida seriedrivningar.

Till översikten över BMW i Motorsport

Från 0 till 100 km/h...

...på 2,8 sekunder.

Den nya BMW iFE.18  behöver bara 2,8 sekunder för att passera 100 km/h. Detta beror på acceleration som drivs av litiumjon-teknik, och racing kan även äga rum mitt i de vackraste städerna på grund av att racerbilarna körs nästan helt ljudlöst tack vare e-mobility.

Formel E

Mer än bara motorsport

Mästerskapet ABB FIA Formel E är den första motorserien i världen för racerbilar med elmotorer. Så kallade E-Prix-racinglopp har ägt rum på stadsbanor i städer över hela världen sedan 2014. Syftet med mästerskapet ABB FIA Formel E är inte bara att underhålla med sporten, utan också att marknadsföra innovation för elektriska motorsystem och demonstrera potentialen för hållbar energi. På detta sätt lyckas mästerskapet ABB FIA Formel E föra samman utmärkt sport och hållbara bilkoncept.

Till den officiella Formel E-webbplatsen

Mästerskapet ABB FIA Formel E 2018/2019

Racinglopp, starttider, rutter

Mästerskapet ABB FIA Formel E 2018/19 är den femte säsongen av formelbilsmästerskapet ABB FIA. Det första av de 13 racingloppen startar 15 december 2018 i Riyadh. Säsongens sista tävling kommer att köras 14 juli 2019 i New York. Den enda tävlingen som körs i Tyskland äger rum 25 maj 2019 på den gamla flygplatsen Berlin-Tempelhof. Vid sidan av BMW i kommer Andretti Autosport också att tävla mot 10 andra team i säsongen 2018/2019 om Formel E-världsmästartiteln.

Hitta tävlingsschemat här

Särskilda attraktioner med Formel E

Fanboost

Formel E är den enda motorsportracingserien i världen där fans spelar en aktiv roll i att påverka racingloppets resultat. Med Formel E FANBOOST får fans chansen att rösta på sina favoritförare och ge dem extra hästkrafter i racingloppet. Röstningen inleds 6 dagar före racingloppet och avslutas 15 minuter före starten.

Hur fungerar Fanboost?

De fem förarna med flest FANBOOST-röster får mer hästkrafter under en kort period som kan användas under 5 sekunder i racingloppets andra halva. Under denna period ökar effekten i Gen2-racerbilarna tillfälligt från 200 kW (272 hk) till 250 kW (340 hk).

Klicka här för att läsa mer om Formel E FANBOOST

ATTACK MODE

Utöver FANBOOST finns det också ett annat sätt att öka effekten 200 kW (272 hk) som definierats av FIA under racingloppet. ATTACK MODE tillför ännu en unik komponent för Formel E. Förare i ATTACK MODE får en extra effekt på 25 kW under en bestämd period. Varaktigheten på och hur ofta ATTACK MODE måste användas kan variera från lopp till lopp.

Hur kan förarna aktivera ATTACK MODE?

För att aktivera detta läge måste förarna köra genom en fördefinierad aktiveringszon på banan, och positionen för denna annonseras av FIA strax före racingloppet. Man måste trycka på en knapp på ratten när man kör genom denna zon. Åskådarna kan se om en förare är i ATTACK MODE på FIA Halo-skyddssystemet. Ljusremsan över förarens huvud blir blå när föraren är i ATTACK MODE och är magenta när FANBOOST också är aktiverat.

Teknisk information: Upptäck själv vad som är så speciellt med batteripacket Power X-Change.