The graphic rear view of a brushless motor with the current flows inside.

Borstlös motorteknik

Moderna trådlösa skruvdragare och borrmaskin utan kolborstar!
Visa mer

Innovativ drivteknik för de högsta kraven

Minimalt slitage – maximal prestanda!

Underhållsfria, kraftfulla och energibesparande: Kolborstar i konventionella elmotorer har en mycket negativ inverkan på effektiviteten och hållbarheten. Det är därför vi har utrustat våra verktyg med toppmoderna, borstfria drivenheter. Friktionsförluster eller ofrivilliga pauser på grund av överhettade motorer tillhör alltså det förflutna!

Drivinnovationen från Einhell

  • State-of-the-art elmotorteknik
  • Elektromagnetiska omvandlare istället för kolborstar
  • Mindre slitage, längre livslängd
  • Hög verkningsgrad, idealisk för trådlös användning
  • För alla Power X-Change-enheter i hem och trädgård
Mer kraft! Oroa dig inte för borrningen: Med borstlös energi drar du nytta av maximal prestanda och fullt vridmoment!

Så fungerar verklig effektivitet!

Detailed graphic representation of a single brushless motor from an Einhell cordless screwdriver.

Den allra senaste tekniken gör att elmotorer kan konstrueras utan kolborstar. De borstar som i konventionella elmotorer växlar polerna genom mekanisk kontakt med rotorn ersätts av elektroniska polväxlare. De genererar ett roterande magnetfält, som rotorn följer – kontaktlöst, slitagefritt och med maximal effektivitet.

All Einhell Brushless devices are provided with these logos and labels.

Borrhål för borrhål för borrhål: Naturligtvis påverkas även batteriets prestanda positivt av den höga effektiviteten. Därför använder vi borstlösa motorer med särskilt hög verkningsgrad i alla Power X-Change-verktyg och -trädgårdsredskap. På grund av sin låga och kompakta konstruktion förbättrar borstlösa motorer också verktygens hantering och komfort.

 

Långt livstid! Det slår inga gnistor – och ändå vänner för livet! Våra borstlösa motorer är extremt robusta, underhållsfria och hållbara.

Alla fördelarna i korthet – därför är våra borstlösa motorer så bra:

Starka

Full prestanda – inga kompromisser

Mer prestanda på grund av mindre friktionsförluster: Våra borstlösa motorer möjliggör högre varvtal och mer vridmoment än konventionella elmotorer.

Uthålliga

Minimal friktion – minimal bortfallstider

Perfekt även för stora projekt: På grund av den låga värmeutvecklingen kan våra borstfria verktyg användas längre med hög prestanda utan att överhettas. 

Underhållsfria

Inget slitage – högsta tillförlitlighet

Borstfria motorer utsätts inte för kolborstslitage på grund av mekaniskt slitage. I jämförelse med konventionella kolborstmotorer ökar vi därigenom livslängden avsevärt.

Kompakta

Liten motor – stor effekt

Eftersom borstlösa motorer kan konstrueras mer kompaktare sparar de in både utrymme och vikt – för speciellt lätta och ergonomiska verktyg.

Effektiv

Hög verkningsgrad – maximala körtider

Mer prestanda och uthållighet: Eftersom inga friktionsförluster uppstår i borstlösa motorer kan batteriprestandan i Power X-Change-systemet utnyttjas särskilt effektivt.